Vilken utrustning behövs?

basic-fpv-wiringNär det kommer till att försöka reda ut olika begrepp, förstå sig på de olika områdena inom FPV, eller luska ut vilken utrustning man behöver för att uppnå bäst resultat så är internet en riktigt bra utgångspunkt. Det finns otaliga hemsidor som presenterar den hobby och sport som FPV har vuxit fram till att bli, och vill man hellre ha en personlig kontakt, och någon att bolla frågor och funderingar med face-to-face, så kan man söka sig till närmaste hobbybutik. FPV är nu så vida känt att du kan hitta det mesta från böcker till instruktionsmanualer i alla välsorterade bokhandlar.

Det som är viktigast att tänka på i uppstarten av din nya hobby är att se till att skaffa fram en radiostyrd farkost. Vad du nu vill använda är upp till dig själv, men mest använt är nog de klassiska flygplanen. Det som följer i listan att bocka av är: en kamera, videosändare och en videomottagare. Det är en klar fördel om kameran har en inspelningsfunktion (som till exemple GoPro eller Extreme Cam) men det finns även andra alternativ; dels att köra 2 kameror (en som sänder till marken med videosändaren, och en som spelar in), och dels att spela in från marken. Nackdelen med det sistnämnda är dock att du får med en hel del brus.

Utöver detta behöver du självklart ha matchande antenner på din mottagare och sändare (kallas i många fall “rubber duck” och brukar följa med när du inhandlar dina antenner), samt någonting att titta på bilden/videon i – alltså då glasögon eller bildskärm. Föreslagsvis väljer du glasögon om du är ute efter en mer intensiv effekt och att kunna se bättre i ljusa förhållanden, men alla tycker olika och valet är ditt. Någonting som är säkert är i alla fall att du kommer utveckla både din tekniska sida, så som din förståelse för hur FPV fungerar efter att äntligen ha kommit igång!